www.anachroon.nl

Verloop van een sessie


Aan het begin van de sessie krijg je alle ruimte om te vertellen hoe het met je gaat en wat je momenteel bezig houdt. De therapeut zal je ook vragen naar het effect van de vorige sessie. We gaan na of er iets bij je speelt wat direct aandacht nodig heeft, of dat er aan een van de punten op je behandelplan gewerkt kan worden. Met hulp van de therapeut kom je zelf tot de keuze van het onderwerp en het doel van de sessie.

De therapeut kiest de werkvorm die het beste past bij jou en je sessiedoel. Als je liever niet met trance werkt of een voorkeur hebt voor een bepaalde techniek, is dat mogelijk.

We beginnen met een stukje ontspanning of met het oproepen van trance. Gericht werk je onder begeleiding naar het sessiedoel toe. Inhoudelijk bepaal je zelf de sessie. De technieken om je doel te bereiken krijg je aangereikt.

Wanneer er met trance wordt gewerkt, kan dit zittend of liggend gebeuren. Het is echter ook mogelijk dat we in de ruimte werken, bijvoorbeeld door briefjes of voorwerpen op verschillende plaatsen in de praktijkruimte te plaatsen of zelf verschillende posities in de ruimte in te nemen.

Aan het eind bespreken we welk resultaat je hebt behaald met de sessie. Soms krijg je oefeningen mee voor thuis. De therapeut zorgt dat je helder en ontspannen de praktijk uit komt.