www.anachroon.nl

Persoonlijke effectiviteit


Succesvolle gedragspatronen, zoals nauwkeurig en ordelijk werken, zijn aan te leren. Maar kun je ordelijk werken als er een storm woedt door je gedachten? Kun je nauwkeurig zijn wanneer er herinneringen of emoties door je aders jagen?

Time management, structureren, prioriteiten stellen, besluiten nemen, work flow vereenvoudigen… Iemand die productief en betrouwbaar werkte, beschikt blijkbaar over die vaardigheden. Toch kan iedereen verzanden in chaos, wanneer het niet lukt deze vaardigheden aan te spreken.

Vaak is het nodig eerst specifieke kwaliteiten terug te vinden, voordat deze praktische vaardigheden weer beschikbaar komen. Je toewijding. Je vastberadenheid of je concentratie bijvoorbeeld. Je wil te schitteren. Misschien wel je mildheid, je nieuwsgierigheid of het enthousiaste kind in jezelf.

Het zou kunnen dat je iets ingrijpends hebt meegemaakt, wat een blokkade vormt. Dit kan een ervaring zijn uit het verre of recente verleden. Het kan ook dat je je niet bezig hoeft te houden met een eventuele blokkade. Die keuze is altijd aan jezelf. In veel gevallen is het voldoende je eigen kwaliteiten weer te gaan ervaren.

De therapeut begeleidt je bij het vinden van jouw persoonlijke missing link. In trance kun je opnieuw ervaren hoe het is om besluitvaardig, zelfverzekerd, geconcentreerd en gepassioneerd te werken.