www.anachroon.nl

Claudie van Ginneken


Claudie van Ginneken beschikt als therapeut naast haar deskundigheid ook over ruime levenservaring. De life events die op haar pad kwamen, maken dat zij werkt vanuit compassie en een rotsvast vertrouwen in de innerlijke kracht die ieder van ons in ons draagt.

Zij staat voor

Vakkundigheid
Bemoediging
Intelligentie
Geduld
Logica
Aandacht
Kennis
Creativiteit
Zorgvuldigheid
Inlevingsvermogen
De therapeut - Claudie van Ginneken

Graag stel ik mij aan je voor. Elke dag geniet ik van mijn heerlijke kinderen en van mijn prachtige vak. Op die manier besteed ik mijn dagen aan wat voor mij het meest waardevol is.

Dat klinkt wel heel zonnig. Het leven is niet altijd gemakkelijk, natuurlijk. Ook in mijn leven gebeuren dingen die je niemand toe zou wensen. Door die te omarmen met al hun mooie en al hun pijnlijke kanten ben ik mijn hart gaan openstellen voor wat er maar op mijn pad komt – vreugde, verdriet, wat dan ook – en zo leer ik van iedere dag. Op die manier heb ik een praktijk kunnen opbouwen waarmee ik andere mensen weer kan helpen in hun eigen kracht te komen.

Iedereen heeft zijn eigen manier om dingen aan te pakken. Sommige mensen blijken er baat bij te hebben gebruik te maken van mijn methoden en ervaring. Ik verricht geen wonderen. Ik maak gewoon gebruik van de technieken die door deskundigen zijn ontwikkeld. En van ervaringen van mensen die het persoonlijk hebben meegemaakt.

Wat gewoon erg goed blijkt te werken, wil ik graag met iedereen delen. Als je iets aan je leven wilt veranderen, moet je dat zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Niemand hoeft het alleen te doen.

Claudie van Ginneken groeide op in de bosrijke omgeving van de Mookerhei. Zij studeerde tegelijkertijd Nederlandse taal- en letterkunde en Toegepaste taalwetenschappen en was bijzonder actief in het sport- en verenigingsleven. Na het behalen van de doctoraaltitels, bleef zij nog vijf jaar verbonden aan de Radboud universiteit als onderzoeker en docent. Zij verhuisde naar Arnhem en trouwde enkele jaren daarna. Vervolgens deed ze ervaring op bij verschillende profit en non-profit organisaties en werd ze moeder van drie kinderen.

Voor haar onverwacht beëindigde haar broer zijn leven. Zij bezon zich op de zin van haar bestaan en op haar manier om bij te dragen aan de wereld. Van oudsher kwamen vrienden en bekenden, maar ook vreemden spontaan bij haar hun verhaal doen. Zij ontdekte dat kwaliteiten als inlevingsvermogen, creativiteit, taalvaardigheid en analytische vermogens goed te combineren zijn in het werk van hypnotherapeut.

Ondanks haar op handen zijnde promotie beëindigde zij haar werkzaamheden voor Justitie en begon aan de opleiding hypnotherapie. Na afronding begeleide zij haar vader in zijn stervensproces. In dezelfde periode besloten haar echtgenoot en zij tot een echtscheiding en gaf zij haar leven met de kinderen opnieuw vorm. Intussen bekwaamde zij zich in NLP, en vervolgens in hypnotherapie met kinderen.

In 2010 startte zij Anachroon. Momenteel werkt zij dagelijks voor haar praktijk, die gestaag tot bloei komt.


Aan het einde van de opleiding tot hypnotherapeut wordt de volgende gelofte afgelegd:

“Ik beloof dat ik het vertrouwen van mijn cliënten waard zal zijn. Ik zal hulp verlenen aan de cliënt, zonder mijn eigenheid te verliezen. Ik zal overeenkomstig mijn gevoel en naar beste weten spreken en handelen.”

Dit past prima binnen de kernwaarden van de Anachroon Praktijk:

professionaliteit
creativiteit
expertise
zorgvuldigheid
compasssie
integriteit